Mutfak İçin Pratik Bilgiler

Şekerlendirilmiş bal ve eski kurabiyeler için mutfaktaki daha az vakit harcayın ve kendiniz için pratik bilgiler edinmek için özel anlar yaratmanızı sağlayacaktır.

Mutfak İçin Pratik Bilgiler

1-Bakla tencere ve mutfak eşyalarınızı temizlemek için sirke kullanabilirsiniz. Hafifçe sirke ve temiz bir bezle koyun. Bakırını sirke ile bir bez kaba sürtün.

2-Akşam evden işe gelirseniz, kolayca nohut, baklagiller gibi fasulye gibi bulaşıkları hazırlamak için ÜCRETSİZ Saatinizi kullanacağınız için lütfen buzdolabını çuvalda kaynatın. Dondurucuda saklayın. Dışarıda yemek yediğinizde ve çözülmeyi beklemeden kullanın.

3-Baklagiller ve pilavlardan oluşur, böcekleri ve güveleri engellemek için mutlaka mühürlenmezler cam bir kavanozda saklarlar. Birkaç kabuksuz sarımsak kavanozun içine ve dış kabuğu atın.

4- Kuru fasulye pişirmek için 4 adet daha önce bir gece ıslanmaya ihtiyaç vardır. Suda beklemeyi unuttuysanız, fasulye pratik bir şekilde yumuşak olur.

5- Kuru fasulyenin tenceresini almak için yeterince soğuk su ekleyin. Kaynatana kadar yüksek ısı pişirin. 5 dakika kaynatıldıktan sonra fırını tutun. Tencereyi sobadan indirin ve fıçıları suda süzmeden önce 1 saat bekletin. Öyleyse fasulye yumuşak olacak. Bu yöntem, nohut, kuru baklagiller gibi diğer baklagiller için başvuruda bulunabilirsiniz.

6-Tat lezzeti korumak ve karanlığı önlemek için serin bir yerde saklayın şekerleme. Küpün ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun.

7- Bal şekerlendiği zaman, su dolu bir kapta, 2-3 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir; iyice karıştırın ve sorun kaybolur.

8- Evinizde kötü kokuyu önlemek için kızartma kabı kızartma kabına koy defne yaprağı ilave edin. Sıcak suda 1 - 2 dakika bekletmek için 10 balığın kolayca temizlenmesi yeterlidir.

Yorumlar